Uppåt för mjölken

Nu i november kommer Arlas a contopris för både konventionell och ekologisk mjölk att höjas.

I november höjs Arlas A contorpris med 1 eurocent. Grafik: Vilhelm Ektander

Höjningen på 1 eurocent kommer ge Arlabönderna ett a contopris på 358,8 öre per kilo när det gäller konventionell mjölk och 431,5 öre per kilo för ekologisk mjölk.

Höjningen av mjölkpriset är möjlig tack vare ”Arlas allt bättre försäljningsmix samt resultatet av den allmänna affärsverksamheten”, skriver Arla i ett pressmeddelande.

Arla skriver också att trots att volymerna i världen när det gäller mjölk ökar jämfört med förra året, har priserna på industrimarknaderna fortsatt att vara ganska stabila. Till följd av ökningar av pulver- och gräddpriserna ses en viss försvagning av ostpriserna.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 23 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Funderat på vad som är standard – nu och i framtiden?

Krönika: ”Det här är standard” säger säljaren och du känner en trygghet i att du åtminstone får samma erbjudande som alla andra som köper produkten, varken mer eller mindre. Du vet vad du får men vad betyder en viss standard? Ställer du frågan till SIS, Svenska Institutet för Standarder, så upplyser de dig om att en standard är en gemensam lösning på ett återkommande problem. Visste du ens att du hade ett problem när du skulle köpa produkten? Eller betyder det något annat.

 

Kommentera