Nya redskap till skördare

För att göra sin skördare 620s mer mångsidig och användbar även utanför skogsbruket har Kranman tagit fram ett nytt tillbehör. Med en slaghack kan skördaren nu också slå gräs i diken och vägkanter.

Med den nya slaghacken blir Kranmans skördare 620s en riktig mångsysslare med vilken man också kan jobba utanför skogen. Foto: Kranman

Att bygga en egen gallringsskördare för privatskogsbruket var ett stort steg för företaget Kranman, som är känt för sina hydrauliska timmervagnar till fyrhjulingar. Nu har man utvecklat maskinen ytterligare och även gjort det möjligt att förse den med tillbehör som inte är skördaraggregat eller stegmatare.

Mindre träd

Tillsammans med det italienska företaget Zanon har Kranman tagit fram en tiltbar slaghack som monteras i kranspetsen på skördaren 620s och drivs med olja från aggregatpumpen. Slaghacken har en arbetsbredd på en meter, kan tiltas 180 grader och klarar allt ifrån gräs till mindre träd upp till fyra centimeter.

Rensa diken

Skördaren är enligt Kranman en stabil basmaskin och med den 5,4 meter långa kranan kan man slå gräs och sly efter vägkanter och i diken. Utöver slaghacken finns också en dikesskopa som tillbehör till skördaren, med vilken man kan rensa diken.

Priset för slaghacken är enligt Kranmans hemsida 49 000 kronor plus moms.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 26 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste