Ny internationell utbildning i gastronomi

En ny utbildning ska möta kompetensbehovet kring hållbara produktionssystem för livsmedel, lokal gastronomi och turism. I januari startar Mittuniversitetet utbildningen i ett internationellt samarbete.

Nu står det klart att det blir ett nytt internationellt masterprogram i gastronomi vid Mittuniversitetet. Foto: Tina Stafrén/Miun

Det handlar om ett ettårigt masterprogram som Mittuniversitetet erbjuder tillsammans med de tre universiteten i Parma, Alicante och Bergen. Syftet är att utbilda experter inom gastronomi och hållbarhet med fokus på lokal matproduktion, gastroturism samt kvalitets- och hållbarhetsaspekter inom matproduktion och distribution.

Utbildningens kurser kommer bland annat beröra betydelsen av lokal matproduktion för hållbar utveckling, kulturarv kontra globalisering och gastronomins roll för turismnäringen. Foto: Towe Johnson

– Genom Food City Design-programmet är målet att bidra till mer kunskap kring hållbara produktionssystem för livsmedel, lokal gastronomi och turism – de är viktiga inslag för lokal och regional konkurrenskraft, säger Wilhelm Skoglund, lektor vid Mittuniversitetet och kontaktperson för programmet, i ett pressmeddelande.

Programmet som är ett resultat av ett samarbete inom FN-organet Unesco finansieras av regionen Emilia Romagna i Italien, där även en del av utbildningen är förlagd. I januari 2021 startar programmet för första gången med plats för 20 studenter.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 27 oktober 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste