Arla ska driva frågan vidare

I går tillkännagav producentföreningen Glada Bonden att de köpt Boxholms mejeri av Boxholms kommun, något som glädjer kommunen. Men de gamla ägarna Arla är inte nöjda med affären.

Glada Bonden har köpt Boxholms mejeri av Boxholms kommun. Men Arla ställer sig frågande till affären. Foto: Mostphotos 

SVT Nyheter öst har pratat med Arlas presschef Erik Bratthall som har fått kommentera den nya affären.

– Att kommunen nu har sålt fastigheten är lite märkligt, eftersom Arla och kommunen inte är överens om vad som ska ingå i köpet. I avtalet finns en klausul som säger att man inte får bedriva lika konkurrerande verksamhet på fastigheten under fem år. Den här klausulen gäller oavsett vem som äger fastigheten. Det är kommunens ansvar att det här efterlev, säger Erik till SVT Nyheter öst.

Han menar att Arla självklart kommer att driva detta vidare för att se till att de avtal som de skrivit med kommunen ska gälla.

Liv i verksamheten

Kommunstyrelsens ordförande i Boxholm, Britt-Marie Johansson (S), är dock glad över att Glada Bonden köpt mejeriet, för att det kommer att skapas arbetstillfällen och att det blir liv i verksamheten igen.

– Det betyder jättemycket för oss boxholmare, säger hon. 

Ett avslut

Hon menar att efter en utdragen process, så ser kommunen det här som ett avslut. Men när SVT Nyheter öst frågar vad som kommer att hända med klausulen angående konkurrerande verksamhet svarar hon:  

– Vad som händer med den klausulen får vi se. Jag pratar inte mer om det.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 05 november 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste