Kompakt tillskott i T6-serien

Traktortillverkaren New Holland utökar nu sin T6-serie om ytterligare en modell med den nya sexcylindriga T6.160 Dynamic Command. Tillsammans med T6.180 innehåller den mångsidiga traktorserien nu två sexcylindriga modeller med nominella effekter på 135 respektive 145 hästkrafter.

Den nya  T6.160 Dynamic Command är enligt tillverkaren den enda kompakta sexcylindriga traktorn på marknaden med en nominell effekt på under 140 hästkrafter. Foto: New holland

New Holland fortsätter satsa på mellansegmentet, först genom lanseringen av de steglösa traktorerna i T5 Auto Command-serien och nu genom den nya sexcylindriga T6.160 med dubbelkopplingstekniken Dynamic Command.

Exakt växling

Den nya traktormodellen är utrustad med en NEF-motor på 6,7 liter från FPT, och är enligt New Holland den enda kompakta sexcylindriga traktormodellen på marknaden med en nominell effekt på under 140 hästkrafter. Att traktorn är kompakt framgår också av vikten på 10,5 ton och hjulbasen på 2,6 meter.

CVT-transmissionen Dynamic Command har 24x24 växlar. Dubbelkopplingstekniken ger enligt tillverkaren fördelar som hög dragkraft, exakta växlingar utan dragkraftsförlust samt lägre bränsleförbrukning. Växlingen sker i åtta steg med tre robotiserade byten av växlingsområde för att säkerställa att rätt växel läggs i utifrån arbetsuppgift och belastning.

Ökad automation

Automation är också något som New Holland jobbar med på fler punkter i T6.160 Dynamic Command, där funktioner som styrningspaketet Ground Speed Management II och Smart Range Shift ska göra arbetsdagen lättare genom att bidra till optimerad farthållning och växling.

Även New Hollands mångsidiga och välutrustade armstöd SideWinder II med den inbyggda färgskärmen med touchfunktion IntelliView IV, samt körspaken CommandGrip ingår i T6.160 Dynamic Command som enligt tillverkarne kommer ut på marknaden under andra halvan av 2021.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 12 november 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Funderat på vad som är standard – nu och i framtiden?

Krönika: ”Det här är standard” säger säljaren och du känner en trygghet i att du åtminstone får samma erbjudande som alla andra som köper produkten, varken mer eller mindre. Du vet vad du får men vad betyder en viss standard? Ställer du frågan till SIS, Svenska Institutet för Standarder, så upplyser de dig om att en standard är en gemensam lösning på ett återkommande problem. Visste du ens att du hade ett problem när du skulle köpa produkten? Eller betyder det något annat.

 

Kommentera