Livsmedelspriset 2020 till Fazer Kvarn

I januari 2020 lanserade Fazer Kvarn produkten Havreris under varumärket Frebaco. Nu tilldelas företaget Livsmedelspriset 2020.

Martin Pardell, försäljnings- och marknadschef, Frebaco Kvarn. Foto: Martin Frick

Priset som nätverket Livsmedel i fokus står bakom sedan 1964 delades i år ut vid en ceremoni på Fazer Kvarn i Lidköping den 12 november. Företaget prisades för den nya och innovativa produkten Havreris. En produkt gjord på svensk havre och som genom en unik ångbehandling får sina risliknande egenskaper. 

”Havreriset uppfyller alla krav man kan ställa på en modern och hållbar produkt; den smakar bra, orsakar ett betydligt lägre klimatavtryck och innehåller mer näring och kostfiber jämfört med vitt ris. På kort tid har den fått stor uppskattning bland svenska konsumenter och lanseras nu i övriga Norden. Lanseringen av Havreris visar att man med svenska råvaror, innovation och kunskap kan förändra etablerade produktkategorier i grunden. Fazer Kvarn är därför en inspiration för hela branschen.”, lydde motiveringen för pristagarna.

Livsmedelspriset delas årligen ut till ”personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling”.

Nominerade till Livsmedelspriset var även: AGFO, Ann-Helen Meyer von Bremen och Gunnar Rundgren, Elin Aronsen Beis, Jan Klingspor, Maria Forshufvud, Sara Berger och Zogwall AB.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 13 november 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Funderat på vad som är standard – nu och i framtiden?

Krönika: ”Det här är standard” säger säljaren och du känner en trygghet i att du åtminstone får samma erbjudande som alla andra som köper produkten, varken mer eller mindre. Du vet vad du får men vad betyder en viss standard? Ställer du frågan till SIS, Svenska Institutet för Standarder, så upplyser de dig om att en standard är en gemensam lösning på ett återkommande problem. Visste du ens att du hade ett problem när du skulle köpa produkten? Eller betyder det något annat.

 

Kommentera