Ytterligare restriktioner gällande covid

Max åtta personer får delta vid allmänna sammankomster, det föreslår nu regeringen. ”Nu krävs det mer av förbud för att få ned kurvan över antalet smittade”, meddelar statsminister Stefan Löfven.

– Vi ser att utvecklingen går åt fel håll. Det är en prövningens tid nu, det kommer bli värre innan det blir bättre. Men det vi gör nu kommer påverka hur vi tar oss vidare, sa Stefan Löfven under dagens pressträff. Foto: Mostphotos

– Råd och rekommendationer räckte långt i våras, men nu är följsamheten lägre, sa statsminister Stefan Löfven under dagens (16/11) pressträff med regeringen och Folkhälsomyndigheten när nya åtgärder presenterades.

Nyligen kom nya restriktioner ut om förbud för alkoholförsäljning på restauranger efter klockan 22. Nu meddelar regeringen ytterligare en åtgärd för att stoppa spridningen av covid.

Från och med den 24 november ska maximalt åtta personer få delta vid en allmän tillställning, meddelade Löfven. I dag ligger gränsen på 50 personer och det nya förbudet ska gälla i fyra veckor framåt.

– Det är en mycket tydlig och skarp signal till varje människa i vårt land om vad som gäller framöver.

Huruvida mer information om företagsstöd kan ges kommenterade finansminister Per Bolund:

– Vi har samma inställning som vi haft under hela pandemins gång. Att så fort som möjligt komma med besked till alla verksamhetsutövare om ytterligare stöd utöver det omställningsstödet som nu är förlängt med tre månader.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 16 november 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Funderat på vad som är standard – nu och i framtiden?

Krönika: ”Det här är standard” säger säljaren och du känner en trygghet i att du åtminstone får samma erbjudande som alla andra som köper produkten, varken mer eller mindre. Du vet vad du får men vad betyder en viss standard? Ställer du frågan till SIS, Svenska Institutet för Standarder, så upplyser de dig om att en standard är en gemensam lösning på ett återkommande problem. Visste du ens att du hade ett problem när du skulle köpa produkten? Eller betyder det något annat.

 

Kommentera