Intensiv inblandning med Väderstads nya spets

Lantbruksmaskintillverkaren Väderstads nya spets 80/120 är tillverkad i svenskt stål och byggd för aggressiv jordbearbetning. Spetsarna finns tillgängliga från och med oktober i år.

Den nya 80/120 miilimeters spetsen från Väderstad passar till kultivatorerna Topdown, Cultus och Optus och arbetar ner på mellan tio till 15 centimeters djup. Foto: Väderstad

Den nya 80/120 mm spetsen passar kultivatoreran Cultus, Optus och TopDown och ger enligt Väderstad goda kombinerade egenskaper från bredare och smalare spetsar på arbetsdjup mellan 10–15 centimeter.

Kombibnerade fördelar

– Med en spets som är smalare nedtill än upptill, så får vår nya 80/120mm-spets både fördelen av en bra jordsökning kombinerat med en imponerande halminblandning, säger Magnus Samuelsson, Concept Developer hos Väderstad i ett pressmeddelande.

Svenskt stål

Spetsen är en del i Väderstads stora utbud av svensktillverkade slitdelar, ”Väderstad Genuine Parts”.

– Som med alla våra egna slitdelar, är även 80/120mm-spetsen gjort i högkvalitativt svenskt stål. Utformad och konstruerad för bästa möjliga prestanda i vår egen fabrik –Väderstad Components, säger Magnus Samuelsson.

80/120 spetsen ger kombinerade fördelar från både smala och breda spetsar. Foto: Väderstad

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 20 november 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste