Hallå där Rebecka Törnfeldt…

… vinnare av första omgången av SLU Youth Institute och som fick presentera sin uppsats på den internationella Global Youth Institute.

 

Rebecka Törnfeldt går tredje året på naturvetenskapsprogrammet på Lundellska skolan i Uppsala. Foto: Rebecka Wennberg

Hur kändes det att vinna?

– Det var jättekul. Jag är väldigt intresserad av miljöfrågor, men det var också roligt eftersom jag tidigare inte varit så insatt i hållbart jordbruk, men det här öppnade verkligen mina ögon. Det var också väldigt kul att vara med i den stora tävlingen, prata med folk som har ett annat perspektiv och jätteduktiga professorer och experter. 

Din uppsats handlade om omställning av jordbruket i Costa Rica. Varför valde du det här ämnet?

– Först valde jag Costa Rica för att det är ett väldigt intressant land, de har mycket biologisk mångfald och skog som jag tycker ska bevaras. Då tänkte jag att hållbart jordbruk är en ganska aktuell fråga där.

Berätta om den internationella konferensen, Global Youth Institute, vad gjorde ni?

– Vi hade det här runda bordet-samtalet där jag fick presentera min uppsats. Experterna gav respons och de verkade tycka om mina lösningar. En av experterna i min grupp var årets pristagare av World Food Prize Dr. Rattan Lal, så det var jättekul. Sen var det jättemånga sidevent man kunde vara med på, till exempel att man ensam eller i grupp fick prata med årets eller tidigare års pristagare. 

Vad var mest intressant?

– Jag tyckte det var jättekul att presentera och höra alla andras presentationer. Att få höras allas engagemang, det tyckte jag var roligast.

Är det här något du vill jobba med i framtiden? 

– Jag har alltid velat bli typ geovetare eller geofysiker, och jobba med naturkatastrofer och klimatförändringar. Det är inte rikligt samma sak, men liknande. 

Vad skulle du hälsa till andra som tycker detta låter intressant?

– Kör på, det är jättekul och man lär sig jättemycket! 

 

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades söndag den 22 november 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste