Tractor of the year 2021 – här är vinnarna

Tractor Of The Year är en utmärkelse som startade 1998 och arrangeras av europeisk branschmedia. Varje år utses vinnare i de tre kategorierna specialodling, allroundtraktor och huvudkategorin Tractor Of The Year samt på senare år även mest hållbara traktor.

Segraren i huvudkategorin av branschmedias utmärkelse Tractor Of The Year 2021 blev Massey Ferguson 8S.265, som juryn kallade för en helt ny och innovativ traktor. Foto: Tractor Of The Year

I år är det Massey Ferguson 8S.265 som tar hem första priset i huvudkategorin Tractor Of The Year, som även är namnet för den årliga tävlingen där 26 representanter från europeisk branschmedia röstar.

Finalen hölls, likt de flesta arrangemang i år, som en livesänd digital tillställning.

– I år är det tydligare än någonsin vilken stor betydelse lantbrukare har för att förse människor med högkvalitativ och hälsosam mat, och hur viktigt det är att lantbruksmaskintillverkare fortsätter förse lantbrukare med högteknologiska och effektiva maskiner, sade Jérome Bandry, generalsekreterare för organisationen Europeiska maskinleverantörer under livesändningen.

- Tomten kom tidigt i år! Med den här utmärkelsen får vi en fantastisk start på 2021 där vi också firar 70 års jubileum, sade representanterna för Valtra vid den digitala prisutdelningen i kategorin bästa allroundtraktor i Tractor of The Year 2021. Foto: Valtra

Traktorerna bedöms utifrån ett stort antal kriterier så som motor, transmission, hydraulik, komfort, design, tillval och teknik för precisionsodling. Vinnarna i de två andra kategorierna, bästa allroundtraktor blev Valtra G135 Versu och bästa traktor för specialodling blev Fendt 200 V Vario.

Vinnare i klassen specialtraktorer blev Fendt 200 V Vario. Representanter från Fendt kommenterade utmärkelsen under den livesända prisutdelningen med att deras minsta traktorer är lika viktiga som deras största. Foto: Fendt

Hållbarhetskategorin är en relativt ny fjärde kategori där juryn tittar på saker som digitalisering, automation, elektrifiering, servicevänlighet och alternativa bränslen. Här går förstapriset till Claas Axion 960 CEMOS.
 

Claas Axion 960 CEMOS vinner årets hållbara "TOTY" (Tractor Of The Year). Foto: Tractor Of The Year

 

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 18 december 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste