Snabb vargjakt under goda förhållanden

Efter ett par juridiska turer kunde vinterns licensjakt på 24 vargar inledas den 2 januari. Redan dagen efter jaktstart hade nästan halva tilldelningen skjutits och snabbast gick jakten i Gävleborg.

Vinterns licensjakt på 24 vargar i fyra revir har hittills gått undan och redan dagen efter jaktstart har elva vargar fällts. Foto: Svenska Jägarförbundet

Totalt har i skrivande stund elva vargar skjutits i tre av de fyra reviren som omfattas av vinterns licensjakt på varg. Nio av djuren har skjutits i Gävleborgs län, enligt siffror från tidningen Svensk Jakt.

Två timmar

De sex vargarna i Gävleborgsreviret Andån sköts på runt två timmar under goda förhållanden med spårsnö, vilket väcker frågor kring om reviret nu faktiskt är tömt eller om det finns fler djur i området. Tre av sex vargar har skjutits i reviret Ryssjön, även det i Gävleborg, där en stor alfahane på 54,2 kilo fälldes under lördagen.  

Hund dödad

I reviret Vidaln på gränsen mellan Örebro och Västmanland har hittills två vargar fällts. Samtidigt rapporterar Svenskt Jakt också om att en jakthund dödats av varg i samband med jakt i Andåreviret, då vargen den jagade gick till attack.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 04 januari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste