Om två månader startar tillverkningen

Glada Bonden som köpte Arlas gamla ostmejeri i Boxholm, planerar att starta osttillverkningen på allvar i mars. Nu letar de efter personal.

Glada Bonden söker personal till sin osttillverkning i Boxholm. Arkivfoto: Mostphotos 

Enligt Thomas Andersson, som är ansvarig för rekryteringen, kommer de börja tillverkningen i mindre omfattning och räknar med att det kommer att behövas sex eller sju personer.

– Vi söker allt från processoperatörer till kvalitetsansvariga. Det kan vara personer som jobbat tidigare i osttillverkningen, men vi vill även ha in ny kompetens, säger han till Corren.

Glada Bonden planerar även en utbyggnad för att kunna utöka produktionen i framtiden. Men exakt vad det innebär kan Thomas inte kommentera.

Börja lokalt

En halvkilos gräddost och en +55-ost kommer att bli de första ostarna från mejeriet. Försäljningen kommer att starta i augusti, och då ska också ett namn vara klart. Man kommer att börja att sälja ostarna lokalt, men målet är att ostarna ska kunna säljas nationellt, skriver Corren.

Tvist hindrar inte

Mejeriaffären har varit kantad av flera konflikter med Arla. Det senaste är att Arla har tagit sin ansökan om kvarstad vidare till hovrätten. Tvisten handlar om vem som är rättmätig ägare av ett par cisterner, filter och tankar i mejeriet, rapporterar Sveriges Radio Östergötland.  

Thomas Andersson är dock inte orolig för att dra igång tillverkningen trots att konflikten inte är helt löst.

– Jag tror inte att Arla kommer få gehör för sina argument. Vi är inte oroliga, säger han till Corren.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 07 januari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste