Europas största vertikala odling startar i Danmark

Med odling i fjorton våningar på 7 000 kvadratmeter startas nu vad som uppges att bli Europas största hydroponiska odling. Snart drar produktionen igång utanför Köpenhamn.

Yes Health Group och Nordic Harvest bygger Europas största hydroponiska odling, det vill säga odling direkt i vatten, i en lagerlokal utanför Köpenhamn. Foto: Buisness Wire

Det är det danska företaget Nordic Harvest som tillsammans med det Taiwanbaserade företaget Yes Health Group som nu öppnar den vertikala odlingen i Taastrup strax utanför Köpenhamn.

Bygget av den stora odlingsanläggningen började i april förra året och planen är att det redan under årets första kvartal ska bli en första skörd. Därefter är förhoppningen enligt företagets pressmeddelande att produktionens ska skalas upp från 200 ton per år till 1000 ton per år innan året är slut. Under samma tid beräknas man även gå med vinst.

Enligt Nordic Harvest handlar det om bladgrönt och kryddväxter som med hjälp av LED-lampor och teknologi från Yes Health Group kommer växa i de vattenbaserade odlingarna.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 11 januari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste