Nya roller inom Arla

Hon ska axla rollen som Arla Sveriges nya chef för Member & Agri Commercial (MAC) och han lämnar Arla för LRF Mjölk.

Lisa Ehde kommer senast från två chefspositioner inom LRF. Nu ska hon bli Arla Sveriges nya chef för Member & Agri Commercial (MAC). Foto: Pressbild

Hon är Lisa Ehde, tidigare enhetschef inom äganderätt och konkurrenskraft på LRF, och innan dess chef för LRF Mjölk.

– Jag brinner för svensk mjölkproduktion och är därför oerhört glad och stolt över att få möjligheten att arbeta nära Arlabönderna i den här nya rollen. Jag ser med spänning fram emot att få bidra till att ytterligare öka Arlas konkurrenskraft på marknaden och se till att det fantastiska arbete Arlabönderna gör skapar ett ännu större kommersiellt värde, säger Lisa Ehde, ny chef för MAC i Sverige, i ett pressmeddelande.

Arlas chef i Sverige, Patrik Hansson, är nöjd med rekryteringen och menar att Lisa kommer att bli en värdefull person i Arla Sveriges ledning.

– Lisas roll, kompetens och erfarenhet kommer stötta vår resa framåt, säger han.

Byter till LRF Mjölk

Han i frågan är Peter Kofoed, nuvarande chef för Member relations, som kommer att lämna Arla för att bli ny chef för LRF Mjölk.

– Vi vill tacka Peter för det fantastiska arbete han har gjort för Arla och våra ägare. Under hans ledning av det svenska Member relations-teamet har viktiga förändringar skett på både marknaden och i Arla när det gäller exempelvis det uppdaterade kvalitetsprogrammet, klimatberäkningarna och ökad konkurrens för både mjölkråvara och mejeriprodukter, säger Graham Wilkinson, globalchef för Member & Agri Commercial, MAC och Patrik Hansson.

Peter Kofoed kommer att vara tillförordnad chef för MAC i Sverige tills Lisa Ehde tillträder den 1 mars. Därefter lämnar han Arla preliminärt den 1 april.

Fakta MAC:

  • Arla har ägare i sju länder. Relationen till ägarna hanteras framför allt genom Member relations.
  • Member relations är sedan oktober 2020 uppdelad i tre globala funktioner. Member and Agri Commercials (MAC) är en av dessa.
  • MAC:s huvudsakliga funktion är service till medlemmarna i de olika geografiska områdena och kommersiella satsningar som inkluderar bönder och gårdar.

Källa: Arla

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 13 januari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste