Ford Ranger klar för HVO

Som den sista bilen i Fords transportfordonsflotta är nu också pickupen Ranger godkänd för biodrivmedlet HVO. Detta innebär att samtliga dieseldrivna transportbilar från biltillverkaren även kan köras med HVO vilket är en del i Fords miljöarbete.

Ford Ranger är nu godkänd för biodrivmedlet HVO. Detta gäller bilar tillverkade från och med den 25 februari 2019. Foto: Ford

Ford Ranger är en av de bäst säljande pickup-modellerna i Sverige bland både lantbrukare, entreprenörer, jägare och andra som behöver en bil både på och utanför vägen.

I december meddelade Ford att alla dieseldrivna pickuper av modellen Ranger byggda från och med den 25 februari 2019 nu även godkänns för biodrivmedlet HVO.

– Vi är riktigt stolta över att samtliga Ford transportbilar nu kan köras på HVO. Oavsett behov och körmönster har vi nu en mycket bred palett av lösningar att erbjuda våra kunder som önskar att minska miljöpåverkan utan att kompromissa med bilens funktion, säger Christian Lysholm, chef för Fords svenska transportbilsverksamhet i ett pressmeddelande.  

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 14 januari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste