KLS Ugglarps förvärvar anrikt charkföretag

KLS Ugglarps har under de senare åren köpt flera mindre företag med fokus på förädling, och integrerat dem i befintlig verksamhet. Senast i raden av förvärv är det Göteborgsbaserade charkföretaget Ingemar Johansson i Sverige AB. 

Ingemar Johansson i Sverige AB grundades på 1950-talet och producerar charkuterier med fokus på svensk mattradition och svensk råvara. I och med uppköpet stärker KLS Ugglarps sin position inom förädling. 

Korv av olika slag finns i Ingemar Johansson i Sveriges produktportfölj och flera av korvarna har tidigare prisats i Chark-SM. Foto: Mostphotos

– Att växa inom det förädlade sortimentet är en del av vår långsiktiga strategi och det känns mycket inspirerande att få integrera Ingemar Johansson i vår redan starka charkuppsättning, säger Jonas Tunestål, vd för KLS Ugglarps, i ett pressmeddelande.

– Att få lämna över Ingemar Johansson till ett bolag som arbetar långsiktigt var helt avgörande, säger Göran Falk som är delägare i Ingemar Johansson i Sverige AB, om affären. 

Ingemar Johansson med sina 47 anställda producerar främst klassiska charkuterier så som falukorv och sylta. Omsättningen landade i fjol på runt 230 miljoner. KLS Ugglarps i sin tur har fyra slakterier och två charkfabriker i södra Sverige. Företaget omsatte drygt sex miljarder under fjolåret och har 1 500 anställda.

Emma Sonesson
Emma Sonesson
Tel: 073-6504983
E-post: emma@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 14 januari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste