Vd-byte på Norrmejerier

Till sommaren lämnar Norrmejeriers nuvarande vd Anders Fredriksson företaget för en ny roll som koncernchef och vd för Löfbergs. Rekryteringen av ny vd är igång.

Anders Fredriksson lämnar rollen som vd på Norrmejerier för nya utmaningar på Löfbergs. Foto: Norrmejerier

– Vi har haft en spännande resa på Norrmejerier och tidpunkten att lämna nu är bra, säger Anders Fredriksson, i ett pressmeddelande.

Anders har jobbat på Norrmejerier i närmare sex år. När han började stod företaget inför en investerings- och omställningsfas då marknaden förändrades och konsumenterna efterfrågade mer ost men drack mindre mjölk. 

– Vi har under den här perioden satt en ny strategi för att möta framtidens konsumenter, investerat i såväl vår färskvaru- som ostproduktion, utvecklat vår ostaffär både i volym och i värde och just nu startar vi upp produktionen av grillost. Detta skapar förutsättningar för ökad effektivitet och en bra balans i mejeriet vilket är mycket viktigt för de norrländska mjölkbönderna, säger Norrmejeriers ordförande Ulla Bergström.

Anders kommer jobba kvar på Norrmejerier fram till sommaren, men vem som tar över tjänsten därefter är ännu inte klar, men rekryteringen är igång. Enligt Norrmejerier beräknas det ta mellan sex och tolv månader innan en ny vd är på plats.

– Det är en viktig rekrytering för Norrmejerier och dess ägare, de norrländska mjölkbönderna, för att fortsätta arbetet att skapa förutsättningar för levande lantbruk i Norrland och göra gott säger Ulla Bergström.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 15 januari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste