Bara fördelar med delegerat ansvar på Storeberg

När grisföretagaren David Svantesson gick in i väggen hade han inget annat val än att släppa en stor del av ansvaret för grisuppfödningen till sin medarbetare. Med facit i hand var det ett lyckat drag som gett positiv effekt, både för trivseln på arbetsplatsen och för ­resultaten.  

 

2018 var ett trassligt år för grisföretagaren David Svantesson på det privata planet. Situationen gjorde att han var tvungen att släppa en stor del av ansvaret för grisuppfödningen till sin medarbetare. 
– Nu har jag hjul som snurrar och går. Nu kan jag kan vara hemma två dagar och pyssla med annat, det rullar ändå. Det är otroligt skönt, säger han. Foto: Emma Sonesson


Storeberg ligger två mil väster om Lidköping, alldeles intill södra spetsen på Vänern. 2014 började David Svantesson arrendera slaktgrisstallarna på gården tillsammans med sin dåvarande fru Lena Nylöf. Produktionen rullade på men tillvaron blev allt mer slitsam, med skilsmässa och utbrändhet som faktum 2018.

Lena slutade jobba i stallarna, Davids ork var på botten och det var solklart att det behövdes personal och ny energi till grisuppfödningen. 

– Hampus var inte ett främmande kort, han hade varit här på praktik när han pluggade på Uddetorp. Då snappade jag upp att han hade lite unika kvaliteter för att vara kille; han är en väldig djurmänniska. Det är inte jättevanligt bland yngre killar, där är ofta maskinintresset större, berättar David. 
 

Arbetslaget på Storeberg består av Hampus Lans, David Svantesson och David Olofsson. David Olofsson har arbetat på gården i fem år, och när Hampus skulle anställas för två år sedan var han delaktig i processen.
– Jag hade kunnat anställa världens bästa grisskötare, men funkar inte personen i teamet här, så hjälper inte det, konstaterar David Svantesson.

Delegerade ansvaret

Hampus Lans arbetade då med grisar på en gård i närheten, och när David ringde upp och frågade om han ville börja på Storeberg tackade han ja. 

– När jag anställde Hampus klargjorde jag direkt att han kommer att få ta ett stort ansvar för grisproduktionen, för jag hade varken tid eller ork att hålla i rodret just då, säger David.

Hampus antog utmaningen och fick fria händer att komma med utvecklingsförslag för produktionen. Hans företagsamhet i kombination med att konjunkturen i grisbranschen medgett utrymme för investeringar har lett till att en rad förbättringar gjorts, allt från större saker som ny inredning och ventilation i en del avdelningar, till mindre kostsamma insatser som att byta vattennipplar och fodermembran, att göra uppföljning i WinPig till en självklarhet och byte av foderstrategi.

Resultaten av insatserna har inte låtit vänta på sig och Davids bedömning är att Storeberg bör kunna platsa på WinPigs tio i topp-lista, trots utmaningen i att utfodringen till stor del utgörs av alternativa råvaror. När tillväxten når över 1 000 gram per dag firas det med smörgåstårta. 
 

Grisuppfödningen på Storeberg består av 2 500 slaktgrisplatser fördelat på sex olika avdelningar. 

Frihet under ansvar

David menar att resultaten till stor del genererats av att Hampus fått fria händer och vågat testa nya saker.

– Vi hade inte kommit till de här resultaten om jag hade detaljstyrt, det är jag helt övertygad om. Att Hampus har växt så pass mycket har säkert att göra med att han fick ganska fria tyglar. I dag behöver jag inte göra så stora insatser rent operativt för att hjulen ska snurra. Och det är nog tack vare att jag har låtit personalen ta eget ansvar och känna sig delaktiga i vad det är vi håller på med, säger David och framhåller Hampus som stark och modig som vågade ta sig an utmaningen, trots att han bara var 20 år när han började på Storeberg. 

Delaktighet och bonus

Delaktigheten understryks av att David Olofsson, som arbetar med växtodlingen på gården, har en suppleantpost i växtodlingsföretaget, medan Hampus har motsvarande post i grisföretaget. 

– Hampus har blivit väldigt drivande i att vi ska tjäna pengar, det är nästan ibland så det går till överdrift, skrattar David. 

Bonuslön diskuteras och Ludvig & co har fått i uppdrag att ta fram ett förslag på system för det. Tills vidare får Hampus lastnings­tillägget som utgår för lastning före klockan 06 i bonus; fem kronor per gris. Med 600 grisar i månaden som alltid lastas innan klockan 06 så blir det en slant. 

Dela lika på skitgörat

Någon ledarskapsutbildning har David inte. Däremot har han erfarenhet av tio års arbete inom industrin och ledarpost inom värnplikten.

– Jag har träffat på många både bra och dåliga chefer genom åren, säger han och fortsätter:

– I grund och botten är jag nog ingen chef, utan en grovjobbare. Jag tror det är viktigt att som chef och företagsledare föregå med gott exempel. Du måste vara beredd att skita ner dig då och då. Jag tror att ett vanligt misstag är att man låter bara de anställda göra skitjobbet. Det tycker jag är så urbota korkat. Lagar jag en utgödsling, så kan jag förvänta mig av mina anställda att de gör det nästa gång. Jag tror att det är viktigt att man jobbar tillsammans som en enhet, att man suddar ut den där chef-­anställd-känslan litegrann. 

Läxa för branschen

På frågan om vad de anställda betyder för företagets ekonomi och utveckling svarar David blixtsnabbt:

– De betyder otroligt mycket. Utan de här killarna hade det aldrig gått genom alla de här processerna, med facit i hand. 

Samtidigt menar han att branschen har en läxa att göra när det gäller att attrahera och behålla arbetskraft.

– Det är alltid stort fokus på att det är så svårt att få tag på personal. Men det finns ju folk där ute. Men vi måste få dem att trivas också. De får inte gå och känna sig detaljstyrda, säger han och konstaterar:

– Jag tror vi behöver jobba lite mer som på vilket företag som helst, där är det otroligt viktigt att arbetsledningen fungerar, annars är det ingen som vill vara kvar. Och för ett företag med hög personalomsättning är det inte lätt att få tag på nya medarbetare, ryktena går fort. 
 

Hampus Lans började på Storeberg 2018 och har sedan dess bidragit till ökade resultat. 
– Som det känns nu har jag inte en tanke på att byta jobb, säger han. 
Foto: Emma Sonesson

”Jag tycker om utmaningar”

Hampus Lans jobbar med grisarna på Storeberg.

Var kommer ditt lantbruksintresse från?

– Min pappa har ett litet lantbruk hemma där jag är uppvuxen. Sedan träffade han en ny kvinna som har en större gård med får och lamm, dit vi flyttade. Jag hade först tänkt läsa skog på gymnasiet, men då lades skogsbruksutbildningen på Sparresäter ner, så blev det lantbruk på Uddetorp istället. 

När du började på Storeberg fick du omedelbart ett stort ansvar. Hur var det för dig?

– Lite orolig var man förstås, jag var inte van vid det från min tidigare arbetsplats. Men jag tycker om utmaningar och det måste ju till något sådant för att man ska utvecklas. Att bara jobba och lyssna på vad chefen säger är inte så utvecklande. 

Vilka faktorer tycker du är betydelsefulla för trivseln på ett företag?

– Att man trivs med chefen och arbetskamraterna. 

Hur är en bra chef?

– Det är någon som inte bara styr och ställer och som vågar lita på sina anställda. 

Hur viktig är lönen?

– Det är såklart viktigt. Samtidigt så vet man att lantbruk inte är någon höglönebransch. 

Vad är det som lockar med just det här arbetet?

– Djuren! Grisar är väldigt sociala djur. Även om jag går själv inne hos grisarna så känner jag mig inte ensam. Grisarna kommer alltid och hälsar! Sen tycker jag att det är kul att vi är ett arbetslag här, att man har kollegor. 

Berätta om några av de förändringar som du drivit genom sedan du började här!

– Största biten är nog fodret. Vi har ett snällare foder i startfasen nu, med mindre andel alternativa råvaror och mer spannmål istället. Vi blandar även in vetekli för fibrernas skull. Det har lyckats väldigt bra, grisarna kommer igång mycket bättre och vi behöver inte dra ner på fodret alls nu de första veckorna. Sen har vi sett över foderventilerna. Jag tröttnade på att det inte fungerade. 

Vad har du för idéer för framtiden?

– Jag vill få upp spaltbevattning i det stora stallet. Det satte vi in när vi bytte inredning i det gamla stallet, det har gett bra effekt.

 

Verksamheten på Storeberg

Grisar: 2 500 slaktgrisplatser i sex olika avdelningar. Traditionell omgångsuppfödning där smågrisarna köps in via mellangårdsavtal från två olika gårdar i närområdet. Utfodringen består till stor del av alternativa råvaror från Pågens bageri och Lantmännen Reppe. 

Växtodling: 400 hektar som drivs i ett separat bolag tillsammans med en granne. 

Arbetskraft: Totalt tre personer; David Svantesson och Hampus Lans, huvudsakligen på grisarna samt på växtodlingen i säsong samt David Olofsson, huvudsakligen på växtodlingen. 

Övrigt: Är med i producentgruppen Skaraborgsgrisen.

 

Davids tips till andra arbetsgivare

Våga tro på dina anställda och släppa ansvar om du känner att de vill vara med och påverka produktionen i en lönsam riktning. 

Svälj din stolthet och våga testa saker som du inte själv kommit på.

Var snäll, men rak och tydlig med målsättningar och ansvarsfördelning. 

Var med och gör grovgörat själv. Ingen person är mer värd än någon annan. 

De kraven du ställer på dina anställda ska du även själv leva upp till. 

Håll en positiv jargong på arbetsplatsen och uppmärksamma de anställda när de gör något bra. 

Släpp skygglapparna och våga prova att göra på ett nytt sätt.

 

Emma Sonesson
Emma Sonesson
Tel: 073-6504983
E-post: emma@ja.se

 

Artikeln publicerades söndag den 17 januari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste