New Holland hyr ut ogräsutrustning

För den som vill testa alternativ växtskydd men inte vill binda kapital i dyr utrustning erbjuder New Holland möjligheten att hyra redskap. Med 8 000 volt tar redskapet Xpower bort växternas gröna celler och får ogräs att vissna utan återväxt.  

För den som vill testa växtskydd med Xpower finns från och med första halvåret 2021 möjligheten att hyra en maskin. Foto: New Holland

New Hollands elektriska ogräsredskap Xpower är en i raden av högteknologiska lantbruksredskap i företagets AGXTEND-serie. Från och med första halvåret 2021 finns det möjlighet att hyra en Xpower hos den lokala New Holland återförsäljaren om man vill testa en alternativ metod för växtskydd.

Xpower är enligt New Holland en tvådelad lösning som består av ett frontmonterat aggregat och en generator monterad bak på traktorn. Dessa är sammankopplade med kraftiga kablar genom vilka det skickas 8 000 volt som dödar av de gröna cellerna i oönskad vegetation, som då inte längre kan ta upp vatten och solljus och därför vissnar inom ett par dagar.

Metoden ska bland annat passa bra för både grönsaks, frukt och potatisodlare där man vill ta bort blast eller gammal gröda på ett miljömässigt skonsamt sätt.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 18 januari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste