Ny lantbruksutbildning i Skara

Från och med i år finns en ny YH-utbildning att söka inom branschen. Utbildningen Kvalificerad servicetekniker inom lantbruk på Biologiska Yrkeshögskolan i Skara (BYS) har fått klartecken och ytterligare fem befintliga utbildningar ges fortsatt förtroende.

 Biologiska Yrkeshögskolan i Skara, BYS, startar ny utbildning och får fortsatt förtroende att driva vidare sex av sju ansökta utbildningar. Foto: Teknikföretagen 

Sex av de sju utbildningar som BYS ansökt att få driva vidare har nu fått klartecken från Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) och innebär ett fortsatt förtroende för skolan.

– Att vi beviljas en så stor del av de utbildningar vi sökt visar att vi är en etablerad utbildningsaktör inom de gröna näringarna. Vi har mycket egen kompetens både som utbildningsanordnare och inom de utbildningar vi driver, och det visar sig i förtroendet vi får från MYH, säger rektor Malin Ljungné, i ett pressmeddelande.

Av de beviljade utbildningarna är fem redan befintliga som nu ges fortsatt förtroende, medan den sjätte är skolans nya satsning inom serviceteknik. Den nya utbildningen är riktad till de som har en viss erfarenhet av serviceteknik och vill vidareutbilda sig med en specialisering på lantbruksmaskiner.

Nytt för i år är också att utbildningen ”Verksamhetsledare inom hästrelaterade näringar” som startas igen i ett nytt koncept efter att ha varit stängd för ansökan det senaste året. Vidare är de övriga utbildningarna som kommer ges hos BYS; Agrotekniker, Hovslagare, Kvalificerad tilläggsutbildning för hovslagare, kvalificerade djurvårdare, klövvårdare samt skogsföryngringsledare.

YH-utbildning

Varje utbildning som en yrkeshögskola ansöker om att få driva granskas av MYH för att säkerställa att den håller rätt kvalitet och att det finns ett behov av fler utbildade personer inom området. Det innebär också att ansökan måste förnyas med jämna mellanrum för de befintliga utbildningar som yrkeshögskolan driver.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 19 januari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Du ska va president...eller i alla fall kung!

Krönika: Livet är fullt av deadlines. Vid den här tiden på året kan det vara på grund av att semestern närmar sig med stormsteg. Oavsett om du är företagare eller anställd, om det är en lång eller kort period av frånvaro, så brukar det alltid vara många uppgifter som måste vara på plats för att du ska kunna koppla av. Ibland lyckas man bra, ibland mindre bra. Planering är ett nyckelord i sammanhanget.

 

Kommentera