Så kan din hästverksamhet bli mer hållbar

Nu har en uppdaterad version av hållbarhetsrapporten ”Hästen och Hållbar utveckling” lanserats. Bakom rapporten står flera stora aktörer inom hästnäringen, och syftet är att bidra till ökad kunskap om hållbar utveckling och inspirera till mer aktiviteter, handlingar och förändringsarbete inom området.

Nu finns en uppdaterad version av rapporten "Hästen och Hållbar utveckling". Foto: Mostphotos 

– Hållbarhetsfrågan är högst aktuell och HNS vill bidra till förändring och inspirera fler att börja agera utifrån sina förutsättningar. Skriften samlar såväl tankeväckande frågor och fakta som bra åtgärder till den egna verksamheten, det vill vi självklart vara med och sprida, säger Karolina Lagerlund, vd på Hästnäringens Nationella Stiftelse HNS, i ett pressmeddelande.

I rapporten tar man upp områden som bete och foder, och går djupare in på hur man kan jobba mer hållbart gällande exempelvis vatten, energiförbrukning, transporter, avfall och gödselhantering. Rapporten innehåller tips på små steg och insatser som alla kan göra för att bli mer hållbar i sin verksamhet.

– Vi är så glada och stolta över att kunna presentera en ny version av rapporten ”Hästen och Hållbar utveckling”. Det har hänt mycket sedan rapporten lanserades 2016 och man blir verkligen inspirerad av att se vilket uppsving engagemanget kring miljö och hållbarhet fått sedan dess. Vi hoppas att alla i hästvärlden kan få nytta av kunskap och praktiska tips som ” Hästen och Hållbarhet” förmedlar. Det finns verkligen nått för alla i den, säger Alexandra Mörner, Lövsta Stuteri.

Rapporten är producerad av HållbarHäst, och har möjliggjorts tack vare finansiering och samarbete mellan Hästnäringens Nationella Stiftelse, Lövsta Stuteri, Svenska Ridsportförbundet och ZeroMission.

Ladda ner rapporten här. 

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 21 januari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste