Ny huvudägare i Värmdal och Traktorservice

En av Mellansveriges största återförsäljare av John Deere har fått en ny huvudägare. Det är företaget Green Deer Holding, som är majoritetsägare i flera andra maskinhandelsfirmor, som nu också tar över huvudägarskapet i Värmdal och Traktorservice.  

Om konkurrensverket inte har någon invändning blir Värmdal och Traktorservice del i Green Deer Holding koncernen, som därmed får 12 anläggningar och runt 200 anställda i syd- och Mellansverige. Foto: Värmdal och Traktorservice

Green Deer Holding är i dag största ägare i företagen Bil och Traktor, Svenssons Motor och Agro Maskiner Gotland, och har nu även förvärvat majoriteten av aktierna i Värmdal och Traktorservice med fyra anläggningar och 60 anställda.

Ett viktigt steg

Efter sammanslagningen kommer Green Deer Holding ha omkring 200 anställda och omsätta drygt en miljard kronor.

– Vi är glada att efter flera års intresse ha kommit till en överenskommelse med Värmdal. Det är ytterligare ett viktigt steg i vår strävan att växa med John Deere och sammanslagningen kommer att göra oss ännu starkare. Vår ambition är att fortsätta erbjuda Värmdals kunder en högkvalitativ service samtidigt som vi förstärker våra möjligheter att utveckla oss och våra kunder in i den nya teknik som blir allt viktigare för jordbrukssektorn, säger Harald Pousette, representant för Green Deer i ett pressmeddelande.  

Bättre förutsättningar

På Värmdal och Traktorservice ser man positivt på att nu ingå i en större koncern.

– Jag och Värmdals medarbetare välkomnar vår nya huvudägare. Att ingå i Green Deer koncernen kommer att ge oss bättre förutsättningar på alla plan. Vi är helt överens med vår nya ägare om att våra affärer och våra kunder till absolut största delen är lokala och att vår huvuduppgift är att lämna så bra service som möjligt på den lokala marknaden, säger Hans Gustavsson på Värmdal och Traktorservice.

Framtida strategi

John Deere flyttade under fjolåret sin svenska verksamhet i Malmö till Tyskland, men är fortsatt marknadsledare på traktorer i Sverige.

– Vi ser det som ett mycket positivt och strategiskt viktigt steg i förverkligandet av vår framtida strategi för återförsäljarnätet. Sammanslagningen av dessa betydande svenska återförsäljare kommer att skapa förutsättningar för att på ett ännu bättre sätt möta ökade krav från allt mer specialiserade kunder, kommenterar Sebastian Hoeck på John Deere sammanslagningen.  

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 25 januari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste