Ny 11-tons dumper från Bala Agri

Med en ny modell i TKS-serien breddar Bala Agri utbudet av dumpervagnar. Denna gång med en vagn i storleken 11 ton med en grundvolym på över sju kubikmeter.

Med en underram i STRENX och ett flak i HARDOX-stål får den nya dumpervagnen TKS1112 MK2 hög slitstyrka och vridstyvhet till en egenvikt strax över två ton. Foto: Bala Agri

Bala Agri fortsätter släppa nyheter i hög takt och denna gång har man vakt att utöka sin vagnsserie TKS om en ny dumpervagn med ram och flak i höghållfaststålen STRENX och HARDOX.

Låg egenvikt

Enligt Bala Agri är den nya 11-tons dumpern en kombinationsvagn för transport av jord, grus, schaktmassor och även volymvaror där det finns möjlighet till förhöjda lämmar.

­– Detta är ytterligare en ny produkt som utvecklats de senaste åren med vårt motto ”Lätt, stryktålig, smart”. Vagnen har med några för branschen unika konstruktioner växt med 20 procent, minskat egenvikten med tio procent och ökat livslängden med nära det dubbla mot föregångaren. Vi fokuserar hårt på styrkan i produkten och samtidigt skapa så mycket nytta vi kan för våra kunder i egenskaperna för våra produkter. Egenvikten är en mycket viktig sak som vi fokuserar enormt hårt på. Låg egenvikt har så mycket positivt med sig: markpackning, slitage på hjul och fordon, komfort bakom fordon, dieselförbrukning, slitage på transmission på hjulgrävare. säger Kristian Jonsson, vd för Bala Agri i ett pressmeddelande.

Större grundvolym

Vagnen som går under beteckningen TKS1112 MK2 har fått en större grundvolym jämfört med sin föregångare och rymmer nu 7,1 kubikmeter i grundutförande. Vagnens maximala tippvinkel är 72 grader och flakets insida har konstruerats med raka 90 graders kanter för enklare rengöring. Med en bredd på 2,4 meter ska det enligt tillverkaren också finnas tillräckligt utrymme för att lasta en mindre grävmaskin på vagnen.

Svängbart drag

Draget är förlängt med 20 centimeter jämfört med tidigare. Som tillval finns också ett svängbart drag som är 30 centimeter längre än hos föregångaren. TKS1112 MK2 kommer ha premiär ute hos återförsäljarna under januari.

Bala Agri TKS1112 MK2

Längd, mm: 5 700
Bredd, mm: 2 540
Innermått, mm: 3 950x 2 390x 750
Volym, m3: 7,1
Egenvikt, kg: 2 024
Maxlast, kg: 11 000
Tippvinkel, gader: 72

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 27 januari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste