Väderstad prisas av Agromek

För sin harvspets Marathon 15/25 tilldelas Väderstad en stjärna från juryn för Agromek Star Awards. Totalt prisades 32 produkter inom lantbruk som av Agromek anses vara av särskild betydelse för lantbrukare.

Väderstad Marathon 15/25 är en tunnare harvspets som går bra i tunga jordar och är justerbar i höjdled. Foto: Väderstad 

Harvspetsen Marathon 15/25 är relativt ny i Väderstads sortiment av slitdelar som lanserades under fjolåret och kompletterade utbudet av harvspetsar.

– Vi är stolta över att ta emot en stjärna för vår Marathon 15/25-spets. Det bekräftar Väderstads fortsatta ansträngningar för att förbättra och förenkla arbetet i fält. Det finns många Väderstadharvar här i Danmark, vissa mer än 40 år gamla. Tillsammans med vår återförsäljare Semler Agro och Herborg Maskinforretning, ser vi fram emot att fortsätta att utveckla och förbättra både nya och gamla modeller, säger Asger Jörgensen, säljansvarig för Väderstad i Danmark i ett pressmeddelande.

Då Agromek tvingades ställa in på grund av pandemin bedömdes istället alla produkter som skulle ha ställts ut på mässan av en expertjury. Om Marathon 15/25 sade juryn såhär:

"Väderstad Marathon 15/25 för tyngre jordar tilldelas en stjärna för sina goda justeringsmöjligheter. Spetsen kan ställas in i fem olika steg i höjdled för att kunna arbeta djupare i exempelvis traktorspår.”

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 27 januari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste