Film - Extremt snöfall kräver riktiga hästkrafter

På Backfors Gård i Bjurholm, Västerbotten, används de nordsvenska brukshästarna till bland annat slädturer, turridning och kurser. Här kör nordsvensken Tensy ut foder till djuren.

 

– Vi  kör ut allt foder med häst och försöker använda hästarna till allt jord- och skogsbruk på gården, berättar Jonas Nordlund på Backfors Gård, Bjuråker i Västerbotten. 

Mängden snö de sista dagarna har varit enorm enligt Jonas där de nu har ett snödjup på cirka 130 centimeter. Och trots att vägen var plogad dagen innan filmen togs, den 23 januari, så hade det ändå kommit cirka 60 centimeter under natten.

– Som tur är så är Tensy van att arbeta och är väldigt vältränad. Så trots att det ser jobbigt ut för henne i den djupa snön klarar hon det väldigt bra.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 29 januari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Du ska va president...eller i alla fall kung!

Krönika: Livet är fullt av deadlines. Vid den här tiden på året kan det vara på grund av att semestern närmar sig med stormsteg. Oavsett om du är företagare eller anställd, om det är en lång eller kort period av frånvaro, så brukar det alltid vara många uppgifter som måste vara på plats för att du ska kunna koppla av. Ibland lyckas man bra, ibland mindre bra. Planering är ett nyckelord i sammanhanget.

 

Kommentera