Lyckegård storsatsar – förvärvar System Cameleon

Dessutom är man numera också återförsäljare för redskap för plöjningsfri odling från tyska Köckerling. Intresset för plöjningsfritt och mekanisk ogräsbekämpning har vuxit de senaste åren och Lyckegård Group fortsätter sitt arbete med att bli en helhetsleverantör inom segmenten.

Christian Bjärntoft, VD på Lyckegård (till vänster) och Lars Askling, Gothia Redskap i ett coronasäkert handslag på ett förvärv som kommer konsolidera och stärka den svenska marknaden för mekaniskt växtskydd och plöjningsfritt jordbruk. Foto: Lyckegård Group

System Cameleon som utvecklats av Gothia Redskap är ett helhetssystem för sådd, gödsling och radhackning och har sitt ursprung i den östgötska myllan.

Växa tillsammans

– Vi är väldigt glada över detta förvärv och ser jättemycket fram emot att fortsätta resan tillsammans med Gothias anställda, säger Lyckegårds vd Christian Bjärntoft i ett pressmeddelande. Verksamheten kommer att finnas kvar i östgötska Fornåsa med samtliga anställda inkluderat bolagets grundare själv, Lars Askling.

Lars i sin tur kommenterar uppköpet av verksamheten, som är tänkt att genomföras den 1 mars i år, såhär:

– Vi ser fram emot att växa tillsammans med Lyckegård. Produkterna passar bra ihop och tillsammans ger det oss ett bättre erbjudande ute på marknaden mot kunderna, säger han.

Perfect match

Både Christian Bjärntoft och Lars Askling är eniga om att integrationen av Gothia redskaps verksamhet i Lyckegård Group kommer att stärka både deras produkter och det mekaniska och plöjningsfria jordbruket.

– Vi ser en ”perfect match” mellan Gothia och Lyckegård där Gothia tillför mycket starkt kunnande och erfarenhet inom produktutveckling, konstruktion och tillverkning medan Lyckegård tillför kunskap och erfarenhet inom försäljning och marknadsföring. På detta sätt skapas ett nytt Lyckegård med mycket stor marknadspotential, säger de.

Utökat sortiment

Lyckegård Group AB, vars grund lades med den innovativa ogrässkäraren CombCut, meddelar också att man utökar sitt sortiment med tyska maskiner från tillverkaren Köckerling. Genom det finska dotterbolaget BT-Agro, som salufört maskinerna i vårt östliga grannland under många år och som kommer stå för reservdelar och eftermarknad, ska man nu introducera Köckerling i Sverige.

Det tyska familjeföretaget har en omfattande produktportfölj för den typen av odling inom vilken Lyckegård Group nischat sig, och erbjuder bland annat kultivatorer, tallriksredskap och gräsharvar.  

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 29 januari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste