Stor efterfrågan på virke just nu

Efter problem med mycket barkborrar och vikande marknader har flera bolag den senaste tiden aviserat höjningar av timmerpriserna. Hushållningssällskapet Jönköping uppmanar skogsägare att agera.

 


Sågverken behöver mer färskt timmer och efterfrågan är stor, skriver Hushållningssällskapet Jönköping i ett press­meddelande.

Magnus Ekström, skogsrådgivare Hushållningssällskapet Jönköping.
Foto: Hushållningssällskapet Jönköping

– Vi ser en stor efterfrågan på rotposter. Efterfrågan är större än tillgången och vi skulle kunna förmedla fler ifall bara markägarna vill stämpla, säger Magnus Ekström, skogsrådgivare i Hushållningssällskapet Jönköping. 

Han tror inte markägarna riktigt hunnit återhämta sig sedan alla barkborrehuggningar och inte var beredda på den efterfrågan som det är. 

 – Nu är det säljläge, enligt Magnus Ekström.

Jordbruksaktuellt

 

Artikeln publicerades måndag den 15 februari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Lantbruket förtjänar ett åtgärdsprogram som är rimligt  

Krönika: Vattenmyndigheternas åtgärdsprogram inför kommande cykeln 2021-2027 är ute på samråd. Deras uppdrag går bland annat ut på att visa hur Sverige ska komma till rätta med de problem som finns i/kring våra vattenmiljöer. Som vattenrådgivare förväntas jag att läsa och granska åtgärdsprogrammen och alla tillhörande dokument i sömmarna för att komma med relevanta åsikter från mitt perspektiv.

Kommentera