Vd-byte på DeLaval

Efter 18 år är det dags för ett byte av vd på DeLaval. Men den nya vd:n är inte ny i bolaget, utan har jobbat i företaget i nio år.

Paul Löfgren är ny vd på DeLaval från den 1 april. Foto: DeLaval

Namnet på den nya vd:n är Paul Löfgren, och han kommer att ta över som vd och koncernchef för DeLaval den 1 april 2021. Han tillsätts då nuvarande vd Joakim Rosengren beslutat att lämna sin roll efter 18 år på posten, och efter 35 år i Tetra Laval Group.

Paul är 51 år gammal och har i botten en masterexamen i maskinteknik från Chalmers Tekniska högskola i Göteborg. Han började jobba inom DeLaval 2012 och sedan 2016 har han haft rollen som Executive Vice President, Europé Middle East & Africa.

Fakta: DeLaval: tar fram mjölkutrustning och andra lösningar till mjölkproducenter. Företaget har cirka 4 500 anställda som verkar på mer än 100 marknader runt om i världen.

Fakta: Tetra Laval Group: affärsverksamhet fokuserad på teknologier för effektiv produktion, förpackning och distribution av livsmedel. Gruppen består av tre fristående industriföretag, Tetra Pak, Sidel och DeLaval. Gruppen har cirka 36 000 anställda i fler än 170 länder.

Källa: DeLaval

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 17 februari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste