Rekordomsättning för Danish Agros maskindivision

Trots ett turbulent år med både pandemi och dataintrång hos Danish Agro så noterar den danska lantbrukskoncernen en ny rekordomsättning för divisionen lantbruksmaskiner. Även det operativa rörelseresultatet är det bästa som hittills noterats.   

För åtta år sedan klev Danish Agro Group in i lantbruksmaskinbranschen och är i dag den största samarbetspartnern för tyska Claas. Under 2020 uppnådde man en ny rekordomsättning på motsvarande drygt 6,43 miljarder kronor. Foto: Claas. 

– Vi har haft ett tillfredsställande år när det gäller aktiviteten på maskinmarknaden. Omsättningen ökade till 642 miljoner Euro, vilket är en ökning med 23 procent jämfört med 2019. Vårt operativa rörelseresultat på 18 miljoner Euro har också följt en ökande trend och är åtta miljoner Euro högre än under 2019. Denna utmärkta utveckling beror dels på integreringen av våra förvärv på maskinhandelssidan i baltikum, men också på en generell tillväxt i de nio länder där vi är aktiva på maskinmarknaden, säger Henning Haahr, vd för Danish Agro Group i ett pressmeddelande.

Den positiva utvecklingen för de finansiella resultaten är enlig Haahr en bekräftelse på att strukturen inom organisationen hos maskindivisionen börjar falla på plats.

– I dag har vi maskinaktiviteter i nio länder och är Claas största samarbetspartner, med exklusiv representation av deras produkter i sju länder. På bara ett fåtal år har vi byggt en stark och konkurrenskraftig position på maskinmarknaden som vi är väldigt nöjda med. Strukturen är på plats och de kommande åren ligger fokus på att ytterligare förstärka det operativa arbetet och synergier, säger Henning.

För 2021 tror Danish Agro Group på en fortsatt ökning av omsättningen inom maskindivisionen och räknar med en omsättning på drygt 675 miljoner Euro eller motsvarande omkring 6,75 miljarder kronor.  

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 18 februari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste