New Hollands metangastraktor redo för serietillverkning

Från och med hösten 2021 ska New Hollands modell T6.160 Methane bli del av produktportföljen och därmed också gå upp i serietillverkning. Fälttester är i slutfasen och redan under våren kommer de första traktorerna att levereras till utvalda gårdar i Europa.

2013 presenterade New Holland den första prototypen av sin metangastraktor och 2018 var Jordbruksaktuellt på plats i England när den då senaste versionen av traktorn visades upp för internationell press. Nu tre år senare, efter åtta år av tester och utveckling, är T6 Methane redo att gå in i serietillverkning. Foto. New Holland 

Under New Hollands Online-presskonferens den 23 februari meddelade Carlo Lambro, Brand president hos lantbruksmaskintillverkaren, att företagets satsning på metangastraktorn T6 Methane varit framgångsrik och att man nu är i slutfasen av fälttester. Under våren kommer traktorer att levereras till bland annat Tyskland, och under hösten blir den tillgänglig för alla att beställa som en del i New Hollands traktorutbud.

Förnybar energi

Han beskriver det som att New Holland satsar mycket på förnybara energikällor och att just metangasen kan göra lantbrukare mindre beroende av de höga och ständigt växlande priserna för fossila bränslen som diesel. Tillsammans med ett italienskt företag har man dessutom inlett arbetet med elektrifieringen av redskap för vinodling- och fruktodling, som drivs genom en generator på kraftuttaget.  

Uthyrning av tröskor

Under presskonferensen pratade man dessutom om New Hollands ”attack-plan” för att bli marknadsledande inom skördetröskor i Europa genom att bland annat erbjuda tröskor för uthyrning. Dessutom nämndes en ny strategi för redskap, där man ska strukturera upp utbudet lite mer inom olika produktgrupper.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 24 februari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste

Lagstiftning botar inte handelns övertag

Diskussionen om de få stora företagens enorma dominans i svensk livsmedelshandel är inte ny. Branschorganisationen Livsmedelsföretagen uppger att den största livsmedelskedjan har en marknadsandel om över 50 procent och att de tre största aktörerna tillsammans kontrollerar 90 procent av våra dagligvaruinköp. I jordbruket och jordbrukets kooperativa företag har vi generellt inte lyckats matcha dagligvaruhandelns växande affärskraft. Istället är det nu lagstiftaren som försöker rädda affärsklimatet i livsmedelskedjan.

 

Kommentera