Lantmännen Maskin satsar utan MF

Lantmännen Maskin har tidigare varit svensk importör för alla tre Agco-märken Fendt, Valtra och Massey Ferguson. Nu har man kommit överens med Agco om att gå skilda vägar från och med den 1 april i år när det gäller Massey Ferguson.

När Agco nu tar över importen av Massey Fergusons traktorer i Sverige igen satsar Lantmännen Maskin istället extra mycket på Valtra och Fendt. Nyligen öppnades ett Fendt-center i Vara och även ett Valtra-center är på gång i Östergötland avslöjar Leif Thorwaldsson, vd på Lantmännen Maskin. Foto: Lantmännen Maskin

Lantmännen maskin är en av Sveriges största maskinhandelskedjor med anläggningar över hela landet. Sedan tidigare har man ett skogscentrum som också delvis fungerar som ett Valtracentrum, och i år öppnade Lantmännen Maskin sitt nya Fendt-center i Vara. Någon liknande satsning på Massey Ferguson har uteblivit och nu står det klart att Agco tar tillbaka agenturen för traktortillverkaren som tagit stora marknadsandelar i Sverige de senaste åren.

Importerar själva

Men hos Lantmännen Maskin tror man inte att det kommer innebära några stora skillnader.

– Massey Ferguson hanterade importen själva en period och sen tog vi över den och personalen under ett antal år. Nu har vi kommit överens om att de ska ta över själva igen, och det är egentligen i stort sett samma personal som går tillbaka till Agcos egna importbolag, säger Leif Thorwaldsson, vd på Lantmännen Maskin till jordbruksaktuellt och tillägger:

– Det är bara ett importbolag vi pratar om, som Massey Ferguson nu kommer att ta över igen från och med den 1 april i år. Vi på Lantmännen fortsätter att sälja redskapen som inte är MF produkter som Sampo och McHale till MF handlare, så det blir ingen större skillnad mer än att vi gör det i vår regi.

Stor satsning

Lantmännen Maskin ska enligt honom fokusera på Valtra och Fendt där man nu jobbar med stora satsningar sedan omorganisationen inom Lantmännen Maskin under fjolåret. Bland annat på företagets nya center.

– Vi har gjort en stor satsning på det nya Fendt-centret och vi kommer också att öppna ett Valtra-center i Östergötland mycket snart, så vi satsar hårt på de varumärken som vi har på den gröna sidan, säger Leif.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 01 mars 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Det går inte att fatta fel beslut

Krönika: Brukar du tänka att det här beslutet är det optimala och sedan göra tvärtom? Nej, jag tänkte väl det. Vardagen består av många val och beslut som ska tas. En del sker medvetet och andra utan att du reflekterar över det. Vissa beslut kräver mer underlag än andra och en del går att fatta på den sköna magkänslan. Det senare behöver inte vara fel baserat på dina värderingar, men är inte optimalt i alla lägen.

 

Kommentera