Här är John Deeres nya värstingar

John Deere lanserar nu sina nya modeller för 2021 i 9R-serien, med effekter på upp till 691 hästkrafter. Traktorerna finns både med hjul och band i olika utföranden.

John Deeres nya traktormodeller i 9R-serien 2021 är utrustade för hög effektivitet vad gäller både motorstyrka och uppkoppling. Med funktioner som AutoSetup, Operations Center och den integrerade GPS-sändaren StarFire 6000 kan mycket av arbetet planeras redan på kontoret för att spara tid på fältet. Foto: John Deere

John Deere skriver i ett pressmeddelande att de nya traktormodellerna i företagets största serie 9R nu är både starkare och smartare. Starkast är de tre modellerna 9R-, 9RT- och 9RX 640 som har en maximal effekt på 691 hästkrafter, vilka levereras av en 13,6 liters John Deere-motor.

Åtta modeller

Sammanlagt består 2021 års 9R-serie av åtta modeller med olika former av hjul- och banddrift, med effekter från 484 – 691 hästkrafter och motorer byggda för lägre bränsleförbrukning och minskad ljudnivå. Men det är inte bara muskelstyrkan som vuxit utan också traktorernas intelligens, där John Deere bland annat utrustat 9R-serien med den senaste helt integrerade GPS-enheten StarFire 6000. Mottagaren ingår i standardutrustningen tillsammans med John Deeres stora 4600 commandCenter-skärm, full AEF Isobus-kompatibilitet och AutoTrac aktivering.

För fullständig aktivering av all automatik erbjuder John Deere också ett tilläggspaket utöver standardutrustningen som ger tillgång till funktioner som vändtegsautomatik, sektionskontroll, variabel mängdreglering, datadelning på fältet och MachineSync.

Ställ in före

Med sin AutoSetup-funktion erbjuder John Deere maskinägare med en stor maskinpark, exempelvis maskinstationer, möjligheten att göra förinställningar genom Operations Center. Jobben visas sedan automatiskt i traktorns monitor när föraren kör ut på fältet, och inställningarna bekräftas med en enkel knapptryckning.

Systemet stöder inställningar som exempelvis vilken kund eller gård man kör hos och vilket fält man är på samt fältgränser, spårvidd, redskapsbredd och platsspecifika tillämpningar. Efter utfört arbete kan alla data överföras trådlöst till John Deere Operations Center. Enligt John Deere minskar användare av AutoSetup tiden vid uppstart på ett fält med upp till 90 procent samtidigt som tydlig dokumentation skapas.

Ny hytt

När det gäller förarkomforten har John Deere utvecklat fjädringssystemet hos 9R-seriens traktorer och försett de med en ny hytt, som har liknande egenskaper som de mindre traktorerna i 7R- och 8R-serien. John Deere erbjuder också framaxelfjädring till 9R-serien.

I den nya hytten sitter föraren bekvämt på andra generationen av John Deeres förarsäte Active Seat, som kan utrustas med läderöverdrag, stolsvärme, fläkt och massagefunktion samt stora möjligheter till justering. Traktorerna har fått en DAB+ radio med en stor pekskärm och 6.1 ljud, samt möjlighet att ansluta till Apple car play.
När skiften blir långa och det börjar skymma ute finns nu LED-lampor för god sikt. Valbara kameror och ett minskat avgasfilter ger enligt tillverkaren bättre runtomsikt.

Förstärka komponenter

Växellåda, axlar, banddrivningar och ram har förstärkts för att minska drifts- och servicekostnader och öka effektiviteten. Dessutom har flera serviceintervaller förlängts där exempelvis den nya fläkten endast behöver servas var 5000:e driftstimme. Den grundläggande fabriksgarantin har också förlängts och gäller nu i två år eller 2 000 timmar.

Genom uppkopplad support och fjärrsupport från återförsäljare samt expert alerts ska service och underhåll bli mer proaktiv och effektiv genom att små fel upptäcks och åtgärdas innan det uppstår ett haveri.

John Deere 9R-serien 2021:

Modell                 Max. effekt (ECE-R120)

9R 440                484 hk/356 kW

9R/9RX 490        539 hk/396 kW

9R/9RX 540        594 hk/437 kW

9R/9RX 590        649 hk/477 kW

9R/9RX 640        691 hk/508 kW

9RT 470              517 hk/380 kW

9RT 520              572 hk/421 kW

9RT 570              627 hk/461 kW

Källa: John Deere

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 03 mars 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Lagstiftning botar inte handelns övertag

Diskussionen om de få stora företagens enorma dominans i svensk livsmedelshandel är inte ny. Branschorganisationen Livsmedelsföretagen uppger att den största livsmedelskedjan har en marknadsandel om över 50 procent och att de tre största aktörerna tillsammans kontrollerar 90 procent av våra dagligvaruinköp. I jordbruket och jordbrukets kooperativa företag har vi generellt inte lyckats matcha dagligvaruhandelns växande affärskraft. Istället är det nu lagstiftaren som försöker rädda affärsklimatet i livsmedelskedjan.

 

Kommentera