Stort söktryck till gröna utbildningar

Västra Götalandsregionen rapporterar om ett stort antal sökande till sina naturbruksskolor i Svenljunga, Sötåsen och Uddetorp. De preliminära ansökningssiffrorna är 25 procent högre jämfört med 2020 vilket tyder på ett ökat intresse för gröna jobb.  

Västra Götalandsregionens naturbruksskolor upplever i år ett kraftigt ökat antal sökande elever jämfört med fjolåret, en utveckling som gläder Naturbruksförvaltningen. Foto: Gullers grupp

Störst ökningen av antalet sökande registrerades hos Naturbruksskolan Svenljunga, vars naturbruksprogram erbjuder utbildningar inom skogbruk, lantbruk, trädgård, häst, djur och turism. Även på naturbruksskolan i Uddetorp ökade antalet sökande kraftigt där lantbruksutbildningen fick 15 procent fler förstahandssökande än i fjol.

– Det är glädjande att se att det finns ett så stort intresse för naturbruksprogrammet och att intresset växer. I år har vi ökat antalet sökande från alla delar av regionen, säger Bo Grenabo Tapper, skolchef på Naturbruksförvaltningen i ett pressmeddelande.

Ökningen av antalet sökande omfattar både förstahandssökande och övriga sökande. Det slutgiltiga valet görs senast den 15 maj.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 04 mars 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Lagstiftning botar inte handelns övertag

Diskussionen om de få stora företagens enorma dominans i svensk livsmedelshandel är inte ny. Branschorganisationen Livsmedelsföretagen uppger att den största livsmedelskedjan har en marknadsandel om över 50 procent och att de tre största aktörerna tillsammans kontrollerar 90 procent av våra dagligvaruinköp. I jordbruket och jordbrukets kooperativa företag har vi generellt inte lyckats matcha dagligvaruhandelns växande affärskraft. Istället är det nu lagstiftaren som försöker rädda affärsklimatet i livsmedelskedjan.

 

Kommentera