#jordbruksbilden

Visa oss din gård och din verksamhet och få chansen att bli publicerad i Jordbruksaktuellt och på vår Instagram. Följ oss under namnet Jordbruksaktuellt och märk din bild med #jordbruksbilden.

@brodernalejholm
”Den 3 mars drog vi igång gödselkörningen som vi längtat efter”, skriver Mathias och Wiktor Lejholm som driver Ellsta gård i Knutby, öster om Uppsala, tillsammans med sina föräldrar. På gården har de mestadels mjölkkor men även en del köttdjur.

 

@lantbruk_pa_skogsbogard
”En krispig tidig morgon den 6 mars passade vi på att göra en ytlig jordbearbetning för att ta död på mellangrödan som gjort nytta under vintern och gett livet i marken mat. Detta är den nödvändiga kompromissen vi behöver göra när det gäller ”grön mark året runt”, för att den nya huvudgrödan ska kunna växa sig stark utan konkurrens. Marken kommer nu ligga bar några veckor tills den nya huvudgrödan kommer upp”, skriver Eva och Josef Appell på Skogsbo gård i Ängelholms kommun.  

 

@nastavikenslantbruk
Den 4 mars var vårplöjningen igång på Nastavikens lantbruk utanför Värnamo, Småland. Gården drivs av Malin och Christer Ljungqvist, och på gården jobbar tre av deras fem barn. ”På bilden vårplöjs en åker av Olle 18 år, och precis före har det spridits 30 ton flytgödsel. Åkern ska vi så med havre och insådd, och vi räknar med att ta tre skördar - en med helsäd och två med gräs”, hälsar familjen Ljungqvist. 

 

@vdamm97 
”Vi är ett mindre företag som bedriver skogsbruk, maskinstation och lantbruk. På vintern är det främst skogsmaskin som gäller, men sommartid är det lantbruk och den 13 mars drog vi igång med plöjningen åt en kund”, hälsar 23 år gamla Victor Damm, som driver företaget Tidersrum Forest AB i Kinda, Östergötland, tillsammans med sin pappa. Utöver det driver Victor även en egen mindre maskinstation. 

 

Jordbruksaktuellt 

 

Artikeln publicerades lördag den 27 mars 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste