Prestigefyllt designpris till Valtra

Finsk design går hem, inte bara när det gäller inredning utan även hos finsktillverkade maskiner. För sjätte gången tilldelas traktortillverkaren Valtra designpriset Red Dot Design Award, denna gång för modellen G135 i företagets nyaste traktorserie.

För sin nya G-serie med kompakta traktorer i mellanklassen tilldelas Valtra en Red Dot Design Award. Det är sjätte gången i traktortillverkarens 70 åriga historia som man vinner designpriset. Foto: Valtra

Lagom till Valtras 70 års jubileum tilldelas den finska traktortillverkaren än en gång utmärkelsen Red Dot Design Award.

Helt ny generation

– Red Dot Design Award som delats ut till den nya G-serien är verkligen uppmuntrande, speciellt då detta är Valtras första produkt i en helt ny generation traktorer som till och med kan betraktas som ett nytt produktsegment. G-serien är en populär traktor som redan har utsetts till Årets traktor, vilket tyder på att vi verkligen gör saker rätt. Ett tack för utmärkelsen går också till hela Valtra-teamet, eftersom det krävs samarbete mellan hundratals människor för att göra en så framgångsrik produkt, säger Valtras chefsdesigner Kimmo Wihinen i ett pressmeddelande.

Mot framtiden

För att vinna priset krävs en produkt där man tänkt både på kvalitet, design och innovation. Här har Valtra tidigare vunnit en Red Dot Design Award för sitt Smart Touch-armstöd. Den nu prisade G-serien är en av flera nyheter när Valtra nu går in i femte generationens traktorer.

– Att vinna Red Dot Design Award är också det bästa möjliga sättet att starta Valtras 70-årsjubileum. Det säger mycket att med en så imponerande historia bakom oss är våra ögon riktade mot framtiden. Faktum är att vi kommer att se flera andra intressanta nya produkter redan i år, avslöjar Wihinen.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 30 mars 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste