Väderstad investerar i nytt komponentlabb

Väderstad fortsätter investera i forskning och utveckling, och i mars öppnade företaget ett nytt laboratorium för komponentprovning inom hydraulik och andra teknikområden.

Anläggningen i Väderstad utökas nu med ett 350 kvadratmeter stort komponentslabb. Foto: Väderstad

Det nya komponentlaboratoriet i Väderstad är 350 kvadratmeter stort och innehåller bland annat ett antal flexibla testceller, ett hydrauliskt laboratorium och en verkstad. Det rymmer även konferensrum, kök och kontorsplatser, och att skapa en bra arbetsmiljö har varit i fokus.

– Med det här labbet sätter vi en ny standard för både kapacitet och arbetsmiljö. Systemtestgruppen har utvecklat den här layouten och vi har även tagit extern hjälp för både exteriör och interiör design för att få alla detaljer rätt, säger Mikael Albrecht, Test Center Manager på Väderstad, i ett pressmeddelande.

Enligt Väderstad kommer komponentlabbet vara en viktig del för att stödja resten av företaget inom utveckling av nya hydrauliska komponenter och system, men redan i dag pågår även andra tester för att stödja företagets innovationsteam och produktkärnor.

– Väderstad fortsätter att växa och vi tillverkar i dag maskiner som bakom ett lättanvänt användargränssnitt innehåller avancerad teknik som spänner över flera olika teknologiska områden. Vår kapacitet för att genomföra simuleringar och tester har ökat markant det senaste året och vi letar fortfarande efter fler kollegor som arbetar med bland annat FEA-analys, samt inom övrig testverksamhet och design, säger Mikael Albrecht.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 30 mars 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Lagstiftning botar inte handelns övertag

Diskussionen om de få stora företagens enorma dominans i svensk livsmedelshandel är inte ny. Branschorganisationen Livsmedelsföretagen uppger att den största livsmedelskedjan har en marknadsandel om över 50 procent och att de tre största aktörerna tillsammans kontrollerar 90 procent av våra dagligvaruinköp. I jordbruket och jordbrukets kooperativa företag har vi generellt inte lyckats matcha dagligvaruhandelns växande affärskraft. Istället är det nu lagstiftaren som försöker rädda affärsklimatet i livsmedelskedjan.

 

Kommentera