Tredje mest attraktiva arbetsplatsen

Jordbruksverket tog hem tredjeplatsen när landets naturvetarstudenter fick utse de mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige.

Jordbruksverket kammade hem tredjeplatsen när naturvetarstudenter fick ranka årets mest attraktiva arbetsplatser. Foto: Jordbruksverket

Totalt deltog över 21 000 studenter, med olika inriktningar, i Universums årliga undersökning om vilka som är de mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige. Hos naturvetarstudenterna toppades årets lista av Naturvårdsverket följt av AstraZeneca och Jordbruksverket.

− Vi är naturligtvis väldigt glada och stolta över vår fina placering i Universums undersökning. För mig är det ett kvitto på att det arbete vi gör för att upplevas som en attraktiv arbetsgivare för alla våra medarbetare också når hela vägen fram till studenterna! Det är också ett kvitto på att vårt uppdrag inom mat, djur, miljö, hållbarhet och landsbygd upplevs både viktigt och engagerande, säger Anna Coreback, HR-chef på Jordbruksverket, i ett pressmeddelande.

År 2019 var första gången Jordbruksverket var med i tävlingen, även då tog de hem tredjeplatsen och utsågs då till ”årets nykomling”.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 31 mars 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Lagstiftning botar inte handelns övertag

Diskussionen om de få stora företagens enorma dominans i svensk livsmedelshandel är inte ny. Branschorganisationen Livsmedelsföretagen uppger att den största livsmedelskedjan har en marknadsandel om över 50 procent och att de tre största aktörerna tillsammans kontrollerar 90 procent av våra dagligvaruinköp. I jordbruket och jordbrukets kooperativa företag har vi generellt inte lyckats matcha dagligvaruhandelns växande affärskraft. Istället är det nu lagstiftaren som försöker rädda affärsklimatet i livsmedelskedjan.

 

Kommentera