Skyddsjakt på tallätande älgar

Länsstyrelsen i Kronoberg ger nu klartecken för skyddsjakt på två älgar. Bakgrunden är mångåriga problem med betesskador på tall.

För att skydda sina tallplanteringar har skogsägare i småländska Lönashult nu fått tillstånd av Länsstyrelsen att skyddsjaga två älgar fram till den 15 april. Foto: Pia Gyllin

Tidningen Smålandsposten skriver om Länsstyrelsens beslut att ge skyddsjakt på två älgar i småländska Lönashult utanför Vislanda, där man under flera år haft problem med uppätna tallplantor.

Trots viltbehandling har betestrycket varit högt. Älgarna får skjutas fram till den 15 april, och Avskjutningen gäller enligt tidningen vuxna djur som inte har kalvar eller är dräktiga.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 08 april 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Lagstiftning botar inte handelns övertag

Diskussionen om de få stora företagens enorma dominans i svensk livsmedelshandel är inte ny. Branschorganisationen Livsmedelsföretagen uppger att den största livsmedelskedjan har en marknadsandel om över 50 procent och att de tre största aktörerna tillsammans kontrollerar 90 procent av våra dagligvaruinköp. I jordbruket och jordbrukets kooperativa företag har vi generellt inte lyckats matcha dagligvaruhandelns växande affärskraft. Istället är det nu lagstiftaren som försöker rädda affärsklimatet i livsmedelskedjan.

 

Kommentera