Effektiv inblandning med nya skenor

Väderstad presenterar nu sina nya MixIn-skenor i storlekarna 50/80 och 80/120 millimeter. Skenorna passar kultivatorerna Cultus, Swift, Opus och TopDown.

Väderstads nya MixIn skena, som tillverkas vid slitdelsfabriken i Överum, kastar materialet framåt vilket ger en fördubblad inblandningseffekt. Foto: Väderstad

På alla kultivatorer från väderstad monteras från och med i år den nya MixIn-skenan, som enligt företaget ska ge en mycket effektiv inblandning av växtrester, och som kastar materialet framåt istället för uppåt. Materialet passerar på så vis kultivatorn två gånger, vilket fördubblar inblandningseffekten.

– MixIn-skenan skapar en framåtrörelse på jorden, vilket i sin tur ger en intensiv inblandning och fördelning av växtrester. Samtidigt transporteras mer jord i körriktningen och ojämnheter som spår jämnas ut effektivare, detta minskar behovet av ytterligare överfarter och sparar lantbrukaren både tid och bränsle, säger Magnus Samuelsson, Concept Developer på Väderstad i ett pressmeddelande.

Skenan har en ny konisk form, där den bredare toppen ökar mängden jord som blandas intensivt. På så vis ökar inblandningseffekten ytterligare samtidigt som fördelningen av växtrester i längdled ökar.

– Med 50 mm i botten och 80 mm i toppen, alternativt en botten på 80 mm och en topp på 120 mm, är den också bättre på att krossa jordkokor i lite tyngre jordar. Vår nya MixIn-skena är helt enkelt ytterligare ett steg för att ge våra lantbrukare de bästa förutsättningarna för en enastående uppkomst, säger Magnus.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 15 april 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste