Arla bjuder in till digitalt kosläpp

Förra årets digitala kosläpp hade närmare 700 000 visningar. Även i år satsar Arla på det digitala upplägget, och den 24 april kan man via datorn följa när korna släpps ut på bete.  

För att riktigt få uppleva kosläppet hade Arla förra året utrustat några av kossorna med GoPro-kameror. I år satsar man istället på att tittarna ska kunna FaceTimea med korna. Foto: Arla

Livesändningen kommer ledas av Mia Parnevik och Hampus Hedström, som bland annat kommer ge en inblick i hur det ser ut på en gård och vad livet på gården innebär. Vissa tittare kommer även ges chansen att digitalt hälsa på korna.

– Vi vill bjuda på lite hopp, och vad är väl mer hoppfyllt än kossor som springer ut på grönbete! Vi är nog många som suttit på digitala möten och försökt höra vad deltagarna säger. I samband med årets kosläpp kommer några tittare få möjlighet att FaceTimea med kossor. Vi får hoppas att ingen har mobilen på ”muuu(te)”, säger Henrietta Anefalk, projektledare för det digitala kosläppet på Arla, i ett pressmeddelande.

Precis som förra året kommer Arla köpa in bullar att bjuda på till det digitala kosläppet, totalt räknar man med att köpa över 32 000 bullar från 122 konditorier.

– Självklart ska även den här våren invigas med ett traditionsenligt glas mjölk och bulle samtidigt som korna hoppar ut. Att vi får möjlighet att bjuda på bullfest samtidigt som vi stöttar lokala konditorier och bagerier känns som en riktig win-win för alla, säger Fredrik Larm, eventansvarig på Arla.

Praktisk info

Datum: 24 april 2021

Tid: 10:00-11:30

Mer info hittar du här. 

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 15 april 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste