Mejeri deltar i logistikarbetet för vaccindistribution i Skåne

Skånemejerier lånar ut logistikhjälp till Region Skåne, och hoppas därmed kunna bidra med kunskaper om kylda transporter. Något som är värdefullt i arbetet med att kunna fördela vaccindoser på ett säkert sätt.

William Smygegård, processägare inom logistik på Skånemejerier, kommer fram till sommaren jobba i en projektgrupp på Region Skåne med att effektivisera distributionen av coronavaccin. Foto: Skånemejerier

– Det är en stor utmaning som regionen står inför och vi vill gärna hjälpa på alla sätt vi kan. Det handlar om enorma men också varierande volymer vaccin, och höga krav på bland annat säkerhet, spårbarhet och temperatur. Vi är glada att kunna bistå med vår expertis i detta, och har sagt ja till att låna ut en person från vårt team, säger Peter Liljedahl, Skånemejeriers transportchef, i ett pressmeddelande.

Det är William Smygegård, processägare inom logistik på Skånemejerier, som kommer att lånas ut för att förstärka teamet på Region Skåne fram till sommaren. Tillsammans ska en projektgrupp ta fram en fördelningsmodell på hur vaccinet ska distribueras till regionens sjukhus och vårdcentraler.

– Detta är något jag jobbar med dagligen, inte just för vaccin men för mejerivaror. Det finns flera likheter mellan flödena oavsett vad som är i lastbilarna. För oss som jobbar med transport på Skånemejerier är det vardag att alltid ha kylkedjan i åtanke. Det tror jag är något som jag kan bidra med i det här samarbetet, säger William och avslutar:

– Det känns ärofyllt att få vara med, att få spela en liten roll i något som är så stort. Det känns häftigt och lärorikt på alla sätt och vis.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 19 april 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste