Robot sätter potatis på PotatoEurope

Branschmässan för potatisodlare, PotatoEurope, hålls i år i Holländska Lelystadt. Mässans första potatisar sattes den tredje torsdagen i april, när den lokala borgmästaren tryckte på startknappen för lantbruksroboten Robotti.  

Den lokala borgmästaren Jan Westmaas fick äran att starta arbetet med potatissättningen inför mässan PotatoEurope när han tryckte igång lantbruksroboten Robotti. Foto: PotatoEurope

För första gången sätts i år potatis med hjälp av en redskapsbärande lantbruksrobot på branschmässan Potato Europes försöks och visningsfält i holländska Lelystadt. Markvärd för mässan som ska hållas den1-2 september, och vänta locka 16 000 besökare, är lantbruksuniversitetet Wageningen.

Efter att roboten inlett arbetet fortsatte sättningen med maskiner från Grimme, Dewulf och AVR.

– Genom att sätta potatisarna för PotatoEurope 2021 känns det hela lite mer konkret. Vi är väldigt stolta över att vara först med att sätta potatis med roboten Robotti, och under mässan i september kommer potatisen även skördas med roboten. Det står ännu en gång klart att vi har lyckats skapa ett riktigt bra samarbete med alla involverade aktörer och utställare, som skapar en bra grund för den kommande mässan, säger Kuno Jacobs på DLG Benelux, som är med och organiserar PotatoEurope 2021.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 20 april 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste