Ny ordförande för Gröna arbetsgivare

I samband med Gröna arbetsgivares årsstämma valdes Annika Bergman till ny ordförande. Tidigare ordförande Mats Sandgren fortsätter i styrelsen på den post som Annika tidigare erhöll, vice ordförande.

Annika Bergman är Gröna arbetsgivares nya ordförande. Foto: Eva-lena Johnsson

När Gröna arbetsgivare höll sin årliga stämma 21 april togs beslutet om ny ordförande för arbetsgivar- och branschorganisationen. Mats Sandgren som suttit på posten sedan 2014 ersätts nu av Annika Bergman.

– Jag ser fram emot att få leda Gröna arbetsgivare. Vi är ett fantastiskt förbund med jobbskapare från jord, skog och trädgård till djursjukvård och golf. Våra företag som är verksamma i landets alla kommuner, på landsbygd och i städer är en viktig del i omställningen till ett hållbart samhälle, säger Annika Bergman, i ett pressmeddelande.

Sedan 2014 har Annika varit vice ordförande i organisationen, den post som nu Mats intar. Hon har även varit ordförande för lantbrukssektionen. Annika är delägare i ett lantbruksföretag utanför Örebro som är medlem i Gröna arbetsgivare samt vd för Hushållningssällskapet Halland och har stor erfarenhet från olika roller som företagsledare och styrelsemedlem, främst inom lantbruket.

Under stämman valdes även Ivo Krsek, Alfa Skogsservice AB i Jönköping, in och kommer att ersätta Roger Carlsson, Roger och Sörens Skogsentreprenad AB.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 22 april 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste