Vildkatt med små och stora uppdateringar

Case IH lanserar nu sju uppdaterade modeller i sin traktorserie Puma, med effekter på 185–240 hästkrafter. Både utseende, funktion och utrustning har fått ett lyft för att möta den moderna lantbrukarens behov.

De sju nya Puma-modellerna har fått en ny design på huven med en kamera monterad ovanför frontlyften. För arbete i mörker har traktorns blysning nu en effekt på 40 000 lumen. Foto: Case IH

Nya Case Puma 2021 finns i sju modeller som både steglös CVXDrive och Multicontroller-version. Uppdateringar har gjorts både när det gäller köregenskaper, design och smart lantbruks-teknik.

Godkänd för HVO

Traktorerna är alla utrustade med 6,7 liters FPT motorer med nominella effekter på 185–240 hästkrafter, och maximala effekter på 225–270 hästkrafter. Motorerna uppfyller utsläppskraven enligt steg 5 och är godkända för biodrivmedlet HVO. Serviceintervaller för filterbyte har utökats till 750 timmar för motorolja och 1 500 timmar för transmissionsolja.

Det största designmässiga lyftet är den nya motorhuven som nu har en kamera monterad ovanför frontlyften, både för enklare koppling av frontmonterade redskap och för ökad säkerhet. Traktorns nya LED-strålkastare ger en effekt på 40 000 lumen, vilket säkerställer god sikt även vid arbete under dygnets mörka timmar. Enligt Case IH är det en tio gånger högre ljuseffekt än på tidigare Puma-modeller.

Mer säkerhet

Case IH:s fyrstegade steglösa transmission CVXDrive har vässats av CNH-koncernens tekniska experter. Med nya styrfunktioner som ger en mjukare och mer responsiv körning, en känsligare körpedal och möjligheten att tillfälligt överstiga den förinställda målhastigheten, ska körupplevelsen förbättras.

För en bra körupplevelse krävs dock mer än bara effekt och gasrespons och här har Case IH satsat mycket på säkerheten genom ett nytt, kraftigt bromssystem. Case IH Advanced Trailer Braking ska minska risken för att ekipaget viker sig vid hård inbromsning genom en patenterad säkerhetsfunktion. ABS-bromsar hjälper föraren vid höga transporthastigheter och en motoravgasbroms ger ytterligare bromseffekt samtidigt som slitaget på traktorns bromsar blir mindre.

När det gäller produktivitet så har Puma-seriens bakre trepunktslyft nu en lyftkapacitet på 10 403 kilo. Toppstången har fått en ny, mer ergonomisk fästpunkt för att underlätta arbetet och även frontlyftens design har uppdaterats för bättre geometri och räckvidd.

Ökad förarkomfort

De nya Puma-modellerna har autostyrning med under 2,5 centimeters noggrannhet samt vändtegsautomatik för ökad automation vid körning och vändning. Genom AFS Connect får användaren tillgång till ytterligare telematik och funktioner för smart lantbruk som distansövervakning av arbete och maskininformation genom plattformen MyCaseIH.

Den nya premiumhytten har enligt Case IH byggts med fokus på att skapa en tystare och mer bekväm arbetsmiljö. Bättre täckande torkarblad och ett kylt förvaringsfack vid ratten är några av nyheterna. Foto: Case IH  

Förarens komfort har Case IH lagt stor vikt vid genom utvecklingen av den nya premium-hytten med en tystare och bekvämare arbetsmiljö jämfört med tidigare modeller. Hytten har bland annat utrustats med ett nytt insteg, ett nytt kylt förvaringsfack i rattstammen samt vindrutetorkare med 60 procent bättre täckning.

Som tillval finns saker som DAB-radio med högtalare och handsfree, handtvättsanordning vid insteget samt en skärmskena med fästen och ladduttag för mobiler och surfplattor.  

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 26 april 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste