Ny kompaktlastare från Trejon

Miljö och miljöteknik har fått stort fokus i framställningen av den nya modellen av Trejon Flexitrac 1238. Bland annat har motorn numera miljöklass Euro 5.

Trejon lanserar nu en ny modell av Trejon Flexitrac 1238, med bland annat en motor med miljöklass Euro 5. Foto: Trejon

Trejon Flexitrac lanserades i Sverige 2010, och finns i dag i fem olika modeller. Den nya modellen Flexitrac 1238 hör till den näst största 12-serien.

Den nya modellen har ett nytt längre chassi med 90 millimeter längre hjulbas, pendlande midja och plats för 17 tums hjul. Kompaktlastaren har en maskinvikt på 2 350 till 2 500 kilo, beroende på utrustning.

Nytt chassi och lastare med dubbla lyftkolvar ska enligt tillverkaren ge en ökad stabilitet och kraft, och ökar lyftkraften till 2 000 kilo.

Säkerhetsbåge eller hytt

Den nya modellen finns tillgänglig med ROPS säkerhetsbåge eller hel hytt med värme. Transmissionen går att få i två olika modeller. Antingen enkelhastighet upp till 18 km/h eller med två hastigheter upp till 22 km/h.

Viktig med miljötänk

Likt övriga modeller är motorn en Kubota. I detta fall handlar det om en 4-cylindrig modell på 38 hästkrafter. Motorn är klassad enligt miljöklass Euro 5 och har partikelfilter.

– Miljön är en viktig aspekt för oss alla, våra kompaktlastare är effektiva och har förhållandevis låga utsläpp. Att vi nu dessutom har lyft dem till Euro 5 klassningen känns väldigt bra för en långsiktig framtid, säger Johan Schols, försäljnings- och marknadschef på Trejon, i ett pressmeddelande.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 27 april 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste