Han tar vid som ny förbundsdirektör

Till hösten får Hushållningssällskapet ny förbundsdirektör. Den 1 september tar Bo Selerud över rollen efter Jesper Broberg.

I höst blir Bo Selerud ny förbundsdirektör på Hushållningssällskapet. Bo är 53 år och uppväxt på en bondgård i Sörmland. Foto: Anne Helgesson/Hushållningssällskapet 

Bo Selerud är utbildad merkantil jägmästare från SLU, och innehar i dag titeln som vd för Hushållningssällskapet/HS Konsult AB med verksamhet i sju mellansvenska län och med säte i Uppsala. Tidigare har han bland annat arbetat som vd och koncernchef inom trä- och skogsindustrin och som konsult inom strategi, marknads- och affärsutveckling. Han har även verkat som mentor både i Sverige och nationellt.

– Vi är oerhört glada att rekrytera Bo Selerud som ny förbundsdirektör. Bo har en gedigen kunskap om de gröna näringarna liksom stor erfarenhet av förändringsarbete. Hans kompetens ligger därför helt rätt inför utvecklingen av lantbruket och företagandet på landsbygden som vi ser de kommande åren, säger Hushållningssällskapens Förbunds styrelseordförande Maria Norrfalk, i ett pressmeddelande.

Nuvarande förbundsdirektör Jesper Broberg går vidare med ett annat uppdrag inom Lantmännen. Bo tar över posten den 1 september.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 27 april 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste