Materialbrist bromsar traktortillverkning

Den tyska lantbrukstidningen Top Agrar rapporterar att det just nu råder brist på material som stål, halvledare och plastkomponenter hos landets stora traktortillverkare. Resultatet är bland annat en veckas produktionsstopp hos Fendt.

Samtidigt som traktortillverkarna har medvind med fulltecknade orderböcker så bromsas tillverkningen av materialbrist. För Fendt innebär det produktionsstopp i en vecka på två av företagets fabriker. Foto: Fendt

I Sverige har det tidigare rapporterats om hur personbils- och lastbilstillverkare drabbats av bristen på så kallade halvledare, men även traktortillverkarna har svårt att få materialförsörjningen att gå ihop till de stora produktionsanläggningarna.

Samtidigt som Fendt uppger att orderböckerna är fulltecknade, så skriver Top Agrar att traktortillverkaren tvingas stoppa produktionen i två fabriker under sista veckan i april då man saknar viktiga komponenter. Orsak till materialbristen är fortsatt pandemin, som nu i drygt ett år skapat förseningar och flaskhalsar i leverantörskedjor.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 28 april 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste