EIMA siktar på mässa i oktober

Efter att den italienska regeringen släppt på restriktionerna för mässor siktar arrangörerna bakom lantbruksmässan EIMA nu på att genomföra årets mässa i slutet av oktober. Hittills har närmare 1 600 utställare anmält sitt deltagande.

Om EIMA International äger rum som planerat i slutet av oktober i år blir det årets enda fysiska internationella lantbruksmässa. Foto: EIMA

I ett pressmeddelande skriver Eima International att man nu bekräftar datumen 19–23 oktober och att man nu förbereder sig på att bli årets enda fysiska lantbruksmässa i Europa. Beskedet kommer efter att den italienska regeringen lättat på restriktioner i en process där man successivt öppnar upp landet igen.

Utländska utställare

I mässhallen i Bologna har i dagsläget närmare 1 600 utställare bokat platser, varav 30 procent uppges varav utländska företag. För att säkerställa att besökarna håller avstånd till varandra för att minska smittspridningen planerar man för att göra om gångstråk och paviljonger för mat.

Stöd för övervakning

Ministeriet för utrikes affärer stöttar mässan med vad man kallar för en ”grön korridor”, som innefattar ”flow management”, IT-stöd och appar för att övervaka mängden besökare och hur de rör sig i lokalerna samt omfattande satsningar på onlinebokning av biljetter för att undvika långa biljettköer vid entrén.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 28 april 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste