Skalar upp produktionen av svampprotein

En ny anläggning för storskalig produktion av svampprotein etableras i Falkenberg. Bakom satsningen står det nybildade bolaget Mycorena Fastighets AB, ett gemensamt projekt av Mycorena AB och Falkenbergsgruppen Fastighets AB.

Mycorena vann i december 2020 Polarbröds Utstickarpris. Foto: Polarbröd

Det Göteborgs-bördiga FoodTech-bolaget Mycorena planerar att ta produktionen av svampprotein från dagens pilotnivå på hemorten till storskalig industrialisering i Falkenberg. Här kommer tillverkning av Promyc att ske, en svampbaserad proteinkälla som tas fram med hjälp av en jäsningsprocess, och som säljs till livsmedelsproducenter världen över.

Under 2022 beräknas den nya anläggningen som blir helt ensam i sitt slag stå färdig. Målet är enligt bolaget att förse livsmedelsindustrin med tusentals ton svampprotein varje år samt att bana väg för en global expansion för affärsmodellen.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 03 maj 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste