Förändringens vindar hos Lantmännen Maskin

Lantmännen Maskin gör förändringar i leverantörsstrukturen för gödselspridare och transportvagnar. Förändringarna innebär en ny samarbetspartner, och att samarbeten med fyra leverantörer avvecklas.

Andreas Hess är affärsområdeschef redskap på Lantmännen Maskin. Foto: Lantmännen Maskin

Det belgiska familjeföretaget Joskin, som är den nya samarbetspartnern, är en stor tillverkare inom transport och gödselhantering. Enligt Lantmännen Maskin har företaget ett gott renommé i hela Europa.

– Joskin är en stor tillverkare av lantbruksredskap och ligger i framkant vad gäller utveckling, inte minst inom digitaliseringsområdet, vilket passar väl in i Lantmännens digitala utvecklingsstrategi. Joskin är mycket noggranna med kvalitet i hela produktionskedjan och svenska lantbrukare kan se fram emot riktigt högkvalitativa produkter, säger Andreas Hess, Affärsområdeschef Redskap på Lantmännen Maskin, i ett pressmeddelande.

Lantmännen Maskin kommer även intensifiera samarbetet med Bogballe, både vad gäller kundutveckling, service och inom precisionsodlingsområdet.

– Vi har i dag ett etablerat och välfungerande samarbete med Bogballe. Vi har liknande visioner om att ligga i framkant vad gäller teknik och utveckling och ser att vi kan driva detta tillsammans. Sortimentet innefattar mineralgödselspridare som passar våra kunder, både dem som vill ha en enklare spridare och dem som tagit precisionsodlingen till en hög nivå, säger Andreas Hess.

Förändringen innebär även att Lantmännen Maskin avvecklar samarbetet med leverantörerna Metsjö, Ranaverken, Tebbe och Rauch.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 04 maj 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste